مجمع «بفجر» ۲۰۰ تومان سود تقسیم کرد

مجمع عمومی سالانه شرکت فجر انرژی خلیج فارس در روز شنبه ۲۸ تیر ۱۳۹۹ در سالن اجتماعات شرکت پتروشیمی خلیج فارس و با حضور سهامداران برگزار شد.

به گزارش صدای بورس، در این مراسم رئیس مجمع با اشاره به تغییر نام این شرکت طبق مصوبه سال گذشته، گفت: افزایش تولید حداکثری که ناشی از تلاش‌های پیوسته تیم مدیریتی و کارشناسی برای افزایش تولید بوده، مهمترین عامل تحقق افزایش ۸۰ درصدی سودآوری شرکت بود.

غلامعلی زال خانی مدیرعامل شرکت فجر انرژی خلیج فارس اظهار کرد: در حال حاضر شرکت فجر جهت نیل به اهداف بلندمدت و چشم‌انداز خود و پایداری و افزایش سودآوری، در حال بررسی و ایجاد بسترهای مناسب جهت فروش محصولات تولیدی در خارج از منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی و در پی دستیابی به بازار فروش جدید است.

وی تصریح کرد: با احداث و بهره‌برداری از  طرح‌های جدید تولیدی در منطقه ویژه اقتصادی در سنوات آتی، به میزان تولید و فروش محصولات این شرکت افزوده خواهد شد.

وی با بیان اینکه شرکت فجر انرژی خلیح فارس با حجم سرمایه‌گذاری نزدیک به ۲ میلیارد یورو، به عنوان اولین مجتمع تولید یوتیلیتی و سرویس‌های حیاتی متمرکز در ایران  از سال ۱۳۸۳، دومین شرکت از نظر حجم سرمایه‌گذاری مالی در صنعت پتروشیمی کشور بعد از شرکت پتروشیمی بندرامام است، افزود: این مجتمع عظیم، پیشرفته و مدرن، به‌عنوان قلب تپنده در منطقه ویژه اقتصادی پتروشیمی بندرامام خمینی (ره) در دو ناحیه ۱ و ۲ در سایت ۲ و سایت ۴ مستقر شده‌ که عملیات تولید و توزیع سرویس‌های حیاتی به شرکت‌های مستقر در این منطقه که قریب به ۴۳ درصد صنعت پتروشیمی کشور را شامل می‌شوند را بر عهده دارد.

مدیرعامل فجر انرژی خلیج فارس، ۳۱ شرکت را مشتری محصولات «بفجر» عنوان کرد و افزود: ۶ شرکت پتروشیمی اروند ۲۱ درصد، مارون ۲۱درصد، امیرکبیر ۱۵درصد، شهید تندگویان ۱۱ درصد، فن آوران ۵ درصد و شرکت مدیریت شبکه برق ایران ۸ درصد عرضه شده است و ۱۹ درصد محصولات و خدمات نیز به سایر شرکت‌های مستقر در منطقه از جمله شرکت‌های پتروشیمی کارون، بوعلی سینا، رازی، غدیر، خوزستان، رجال، نویدزرشیمی، تخت جمشید، اداره بنادر و کشتیرانی، پایانه‌ها، شیمی بافت و سایر شرکت‌ها عرضه شده است.

زال خانی یکی از چالش‌های شرکت در گذشته را بدهی‌های ارزی عنوان کرد و گفت: بدهی‌های بلندمدت ارزی بر عملکرد سود و زیان پایان سال شرکت تاثیرگذاشته بود که قسمت عمده‌ای از آن در سال گذشته تسویه شده و مابقی آن نیز در سال ۹۹ با نرخ نیمایی تسویه شد و این شرکت دیگر بدهی ارزی ندارد.

وی جرائم محیط زیستی را از چالش‌های این شرکت عنوان کرد و ادامه داد: الزامات سازمان حفاظت محیط زیست استان جهت رفع آلایندگی با پیگیری‌های مستمر در حال رفع شدن است. مطابق با ماده ۳۸  قانون مالیات بر ارزش افزوده، شرکت‌های مندرج در لیست آلایندگی باید یک درصد درآمد و فروش سالانه را بابت عوارض آلایندگی پرداخت کنند که با توجه به الزامات محیط زیستی و بودن نام فجر در فهرست شرکت‌های آلاینده، خوشبختانه با برگزاری جلسات متعدد در سطح معاونین و رئیس سازمان حفاطت محیط زیست کشور و ارائه گزارش‌های کارشناسی و فنی در خصوص خدمات تصفیه پساب سایر شرکت‌های تولیدی منطقه به عنوان یک مسئولیت اجتماعی، شرکت فجر از این فهرست خارج  شده است که البته تاکید می‌کنم ما دغدغه حفظ محیط زیست را داریم و تلاش حداکثری ما برای کمک به این موضوع مهم است.

افزایش تولیدات، افزایش عرضه برق مازاد بر مصرف مشتریان منطقه به شبکه سراسری برق ایران با توجه به توجیهات فنی اقتصادی حاصله و تعدیل نرخ محصولات، پیگیری و رفع مغایرت‌ها و وصول مطالبات سنواتی و معوقه حساب‌های فی‌مابین مشتریان، دستیابی به بیش از ۱۰۰۰ روز تولید پیوسته و بدون توقف، افزایش پایداری و بهره‌وری تولید شبکه برق واحدهای نیروگاهی از جمله دستاوردهای شرکت در سال ۹۸ بود که مدیرعامل فجر انرژی خلیج فارس به آن اشاره کرد.

زال خانی با اشاره به رشد ۲۵۰ درصدی سهام این شرکت در یکسال گذشته، سود خالص محقق شده شرکت در سال ۹۸ را معادل ۱۳ هزار و ۹۸۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

در ادامه رئیس مجمع کاهش نرخ سوخت از ۲۶۰ تومان به ۱۳۲ تومان با تغییر نام شرکت را از مهمترین اقدامات انجام شده شرکت عنوان کرد.

افشار سرکانیان با اشاره به قرار داشتن فجر انرژی خلیج فارس در بین پنج شرکت شفاف بورس، اظهار کرد: سهامداران این شرکت بسیار فهیم و دقیق هستند و شاهدند که سودآوری شرکت که از سال ۹۳ تقریبا یکسان بود در سال‌۹۷ با ۳۰ درصد افزایش مواجه شد و این سودآوری در سال ۹۸ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۸۰ درصد افزایش یافت که بخش زیادی از این افزایش سود ناشی از اعمال نرخ‌های جدید یوتیلیتی است.

مدیرمالی هلدینگ خلیج فارس در پاسخ به این سوال که چرا با وجود مصوبه سال گذشته افزایش سرمایه «بفجر» انجام نشد، گفت: طبق مصوبه مجمع در این باره گزارش کارشناسی تهیه شد و با توجه به این گزارش و جلساتی که داشتیم، به این نتیجه رسیدیم که تجدید ارزیابی به دلیل تعیین تکلیف نشدن زمین‌های موردنظر هر چند که می‌تواند به نفع شرکت تمام شود اما به نفع سهامداران نیست.

سرکانیان تصریح کرد: با توجه به موجی که در بازار سرمایه به راه افتاده، خیلی از افراد فکر می‌کنند افزایش سرمایه کاملاً به نفع سهامداران است در صورتی که این موضوع درباره همه شرکت‌ها و سهام‌ها صدق نمی‌کند.

وی افزود: افزایش سرمایه در این بازار برای شرکت‌هایی که از لحاظ ساختار سرمایه مشکل دارند جذاب است اما برای شرکت‌های پتروشیمی که دارای ساختاری حساب شده و منظم هستند، الزاما اینگونه نیست.

در ادامه مجمع گزارش مالی شرکت با اکثریت آرا به تصویب رسید و در پایان با اکثریت آرا سود سهام «بفجر» ۲۰۰ تومان به تصویب رسید که این سود از طریق سامانه سجام برای سهامداران واریز خواهد شد.

کد خبر 414760

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =